Terugblik energiebesparende maatregelen: de kortingsactie

Duurzame SteK bood korting op de aanschaf van kleine energiebeperkende maatregelen. Het betrof maatregelen die door iedereen makkelijk uit te voeren zijn. Deze actie is onlangs beƫindigd. We hebben het in onze wijk met flyers huis aan huis, nieuwsbrief en website onder de aandacht gebracht. In totaal hebben 35 buurtgenoten er gebruik van gemaakt. De korting werd besteed aan besparing op verlichting (led-lampen, dimmers) en verwarming (vooral radiatorfolie, radiatorventilators en tochtwering). Van de subsidie van de Rijksoverheid konden we ruim 2300 euro aan buurtgenoten overmaken.

Warme SteK, de werkgroep die dit organiseerde, plaatste een selectie van verschillende energiebeperkende maatregelen op de website. Hoewel de actie is afgelopen, zijn deze nog te vinden op de actiepagina op onze website. Bij Bespaarbazaar, Energiebespaarshop en bij de leverancier van de radiatorventilatoren Speedcomfort de 20% korting die wij hebben bedongen tot het einde van dit jaar nog gebruikt kan worden door het toepassen van de actiecode STEK2021.

Het was mooi om te merken dat dit onderwerp leeft. Onze energiecoaches hebben belangstellenden (soms uitgebreid) kunnen adviseren. Ook hebben zij praktische hulp gegeven door -bij een enkele oudere buurtgenoot- tochtstrips, radiatorventilatoren e.d. aan te brengen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.