Kortingactie Kleine energiebesparingsmaatregelen

Schaf kleine energiebesparende producten aan met 80% korting

Subsidie op kleine energiebesparingsmaatregelen

De actie is inmiddels helaas beëindigd! Veel buurtgenoten  hebben er gebruik gemaakt en kunnen daardoor tegen lage kosten energie (en CO2-uitstoot) besparen.

—–

Met de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van de Rijksoverheid heeft de gemeente subsidie beschikbaar gesteld, die ingezet kan worden voor de aanschaf van energiebesparende producten voor bewoners uit onze wijk. Duurzame SteK heeft een lijst van verschillende producten samengesteld die voor bijna elke woning en elk huishouden te gebruiken zijn.

De producten zijn allemaal relatief eenvoudig zelf te installeren of in te bouwen. Naast het aanbieden van deze producten, kunnen wij jullie ook advies geven over kleine energiebesparende maatregelen. In sommige gevallen kunnen we zelfs ondersteuning geven bij het installeren van de producten.

Een aantal voorwaarden zijn van toepassing:

 • Het betreft een korting van 80% op iedere bestelling tot een maximum van € 80 euro per woning;
 • De subsidie regeling is niet oneindig, dus wees er snel bij want op=op;
 • De actie is uitsluitend voor de bewoners van onze wijk;
 • Op 1 november 2021 vervalt deze actie;
 • Verder op deze pagina staan linken naar voorbeelden van oplossingen voor energiebesparing.
  Er kunnen ook andere producten besteld worden, eventueel ook bij andere winkels. Maar een klein energiebesparend product komt alleen in aanmerking voor subsidie indien wij dit als zodanig accepteren. Neem bij twijfel vooraf contact met ons op.

Bestel- en betaalprocedure:

 • Via de link kun je zelf in de bewuste shop het gewenste product uitzoeken;
 • Voer de bestelling zelf helemaal uit;
 • Betaal de factuur in eerste instantie zelf;
 • Verzamel de facturen die je wilt declareren en maak even een lijstje met het totaalbedrag zodat wij slechts één bedrag hoeven over te maken;
 • Zodra je de factuur/facturen (digitaal) wilt declareren, mail je deze naar declaratie@duurzamestek.nl;
 • Wil je liever niet per email declareren? Bezorg ze dan op Schellardweg 23.
 • LET OP: geef daarbij altijd het volgende op:
         > je naam en IBAN-nummer, zodat we de subsidie aan je kunnen overmaken;
  > postcode en huisnummer; bijv: 6862XX 00
 • Doe dit uiterlijk 31 oktober om voor subsidie in aanmerking te komen;
 • Het kan even duren voordat je het subsidiebedrag ontvangt, aangezien we deze eerst van de gemeente moeten ontvangen;

Wil je voordat je gaat bestellen zeker weten dat er nog budget is in de subsidiepot? Of heb je andere vragen of wil je advies? Neem dan contact op met ons via info@duurzamestek.nl.

De onderstaande winkels bieden verschillende nuttige en praktische oplossingen: www.bespaarbazaar.nl, www.energiebespaarshop.nl en www.speedcomfort.nl

Let op: Indien je bestelt in de webwinkels van “Speedcomfort”, van “Energiebespaarshop” én van de “Bespaarbazaar” kun je in de webwinkel de kortingscode STEK2021 (hoofdletters!) gebruiken voor 20% korting. Deze code geef je in tijdens het afrekenproces. De code wordt dan direct verrekend met je bestelling.

Heel aantrekkelijk dus: aanschaf met 20% korting en over het resterende bedrag dan ook nog eens 80% subsidie!  ,

Voorbeelden van kleine energiebesparingsmaatregelen

Wij hebben verschillende voorbeelden bij elkaar gezocht die je op weg kunnen helpen. Kijk ook even verder rond in de webshops naar alle oplossingen.

Besparing op Elektriciteit

Energiemeters

Bespaarbazaar

De aankoop van een elektriciteitsmeter helpt u bewuster met energie om te gaan. De Ecosavers energiemeters (mini en groot) geven je meer inzicht in het elektriciteitsverbruik van een gekoppeld apparaat.

Energiebespaarshop

Meters voor één elektrisch apparaat om eenvoudig en snel te ontdekken waar besparingen te halen zijn. En een energiedisplay voor de slimme energiemeter, waarmee je het hele elektriciteit- en gasverbruik van de woning kunt zien.

Standby-killer / Masterslave

Energiebespaarshop

Als het elektrische apparaat van de rode stekkeringang uit wordt gezet, gaan automatisch alle apparaten uit die ook zijn aangesloten op deze stekkerdoos. Ideaal als je een apparaat hebt met veel randapparatuur, zoals een computer met een aangesloten printer en bureaulamp. Of TV met DVD speler en setop box.

Tijdschakelklok

Tijdschakelklok

Bespaarbazaar

Met deze tussenstekker kun je zelf bepalen wanneer iets aan of uit wordt geschakeld. Ook handig in de vakantie om willekeurig het licht te schakelen.

Doordrukschakelaar

Doordrukschakelaar

Bespaarbazaar

Soms wil je met één knop verschillende apparaten ineens uit zetten. Of je wilt sluipverbruik voorkomen. Met deze handige schakelaar schakel je ineens alles uit wat in deze stekker zit.

Stekkerdoos met voetschakelaar

Bespaarbazaar

Een stekkerdoos op de grond ergens achter is niet altijd makkelijk uit te zetten. Met deze voetschakelaar gaat dat een stuk makkelijker.

LED-lampen

LED-lampen

Kopen bij een winkel naar keuze

Er zijn vele soorten en modellen LED-lampen. Je mag deze aanschaffen waar je wilt. De subsidieregels zijn ook op die bonnen van toepassing. Wel moet uit de bon duidelijk blijken wat er is aangekocht.

Besparing op Gas/Warmte

Radiatorventilator / Convectorventilator

Speedcomfort

De radiatorventilator onttrekt met kleine ventilatoren meer warmte aan de radiator. Hierdoor warmt de ruimte sneller op en verhoogt u het comfort in huis. En kunt u met lagere temperaturen werken waardoor dat u gas bespaart. LET OP: Kortingscode STEK2021 invullen bij het afrekenen levert 20% korting op bij de aanschaf.

Deurdrangers

Deursluiters zorgen ervoor dat je deur automatisch dichtvalt. Daarmee ga je tocht tegen en bespaar je op je verwarming.

Energiebespaarshop

Een tiental verschillende deurdrangers, voor verschillende typen deuren en deursituaties en met verschillende veersterkten.

deurveer-3 Bespaarbazaar

Bespaarbazaar

Deze deurveer zorgt ervoor dat de deur vanzelf dicht gaat en is binnen enkele seconden geplaatst. Met de deurdranger zorgt u ervoor dat de warmte in de woonkamer blijft of wanneer u een raam open heeft op de slaapkamer, de kou in de slaapkamer blijft.

Radiatorfolie, magneettape en magneetjes

Met Radiatorfolie voorkomt u dat er warmte via de muren verloren gaat. De folie zorgt ervoor dat de warmte terug de ruimte in gaat.

Bespaarbazaar

Folie met magneten, folie met dubbelzijde kleefband.

Energiebespaarshop

Folie met magneten, folie met dubbelzijde kleefband.

Energiebespaarshop

Kleine super magneten om folies vast te zetten op metalen (ijzerachtige) ondergronden.

Vensterfolie

Vensterfolie

Bespaarbazaar

Voor die situaties waar dubbel glas geen optie is, zorgt deze folie dat er minder warmte verloren gaat en wordt condens op de ramen tegengegaan.

Tochtbestrijding

Er zijn vele soorten profielen van verschillende vorm, dikte en materiaal. Welke nodig is hangt geheel af van de situatie. Zie onderstaande linkjes voor allerlei soort tochtband. Vraag bij twijfel om advies.

Bespaarbazaar

Een voorbeeld van tochtstrip voor deuren; met deze tochtstrip onder aan je (voor)deur bespaart je gas en verhoog je ook meteen het comfort in de woning. Maar er is uiteraard nog veel meer mogelijk op dit gebied

Energiebespaarshop

Een voorbeeld van tochtstrip voor deuren; maar er is uiteraard nog veel meer mogelijk op dit gebied.

Brievenbusborstels

Energiebespaarshop

Energiebespaarshop levert diverse brievenbusborstels. De brievenbusborstel met klep stopt tocht en biedt bescherming tegen water, pollen, stof en ongedierte. 

Brievenbusborestel Bespaarbazaar

Bespaarbazaar

Deze brievenbusborstel zonder klep is slim ontworpen en voorkomt dat er onnodig tocht binnen komt.
Bespaarbazaar levert deze brievenbusborstel zonder klep ad € 4,99

KIKA 2 sets

Met korting bestellen bij Duurzame SteK

Met één druk op de knop tot max. 3 stekkers tegelijkertijd uitschakelen, met de afstandsbediening of de wandschakelaars. Dus: verlaat je je huis of ga je slapen, met één druk op de knop doe je alle lampen en/of sluipverbruikers uit.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.