Welkom op de pagina van de Rosande Gaerd.

Het ontstaan van de Rosande Gaerd

Een jarenlang door bramen overwoekerd stukje gemeentegrond, met een paar heel oude appelbomen, werd in 2016 omgetoverd tot een paradijsje, de Rosande Gaerd. 

Groen en levend.

Een plezierige plek voor mensen maar oom voor planten en dieren, dat is het uitgangspunt. Met vanzelfsprekend ecologisch beheer.

Samenwerken en verbinden.

Sproeiers, timmerkunstenaars, fantastische koffiezetters, liefhebbers van zorgvuldig snoeien, maaiers en imkers zijn via thematische app-groepen met elkaar verbonden om de boomgaard mooi te maken en houden.

Gebruiken en genieten.

Burendag, gezamenlijke fruitoogst, vogels spotten, paaseieren zoeken, theater, koffie drinken met vriendinnen, spelen met je vriendjes, op je buik naar kikkers turen, heerlijk lezen op een bankje, een dutje in de zon of de kabouters met een bezoek vereren, fantastisch om de Rosande Gaerd te gebruiken.

Organisatie.

Stichting Rosande Gaerd draagt zorg voor de relatie met de gemeente, werving van middelen, onderhoud en beheer van de boomgaard alsook organiseren en coördineren van activiteiten.

Iedereen doet waar hij of zij goed in is of leuk vindt om te doen. Heb je ook ideeën of suggesties? Laat het ons weten via het forum!

Kom je ook eens langs?

Rosande Nieuws

Algemeen
Engelien

Stammetjes enten

Stammetjes enten Wat een belangstelling voor het enten van paddenstoelen op stammetjes van eikenhout. Leuk om te doen voor groot en klein op

Lees verder »

Gemaakt met Padlet
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Name
Nieuwsbrieven
Woon je in de wijk Stenenkruis?