Rosande Gaerd

Welkom op de pagina van de Rosande Gaerd.

Het ontstaan van de Rosande Gaerd

Een jarenlang door bramen overwoekerd stukje gemeentegrond , met een paar heel oude appelbomen, werd in 2016 omgetoverd tot een paradijsje, de Rosande Gaerd.

Groen en levend.

Een plezierige plek voor mensen maar oom voor planten en dieren, dat is het uitgangspunt. Met vanzelfsprekend ecologisch beheer.

Samenwerken en verbinden.

Sproeiers, timmerkunstenaars, fantastische koffiezetters, liefhebbers van zorgvuldig snoeien, maaiers en imkers zijn via thematische app-groepen met elkaar verbonden om de boomgaard mooi te maken en houden.

Gebruiken en genieten.

Burendag, gezamenlijke fruitoogst, vogels spotten, paaseieren zoeken, theater, koffie drinken met vriendinnen, spelen met je vriendjes, op je buik naar kikkers turen, heerlijk lezen op een bankje, een dutje in de zon of de kabouters met een bezoek vereren, fantastisch om de Rosande Gaerd te gebruiken.

 

Aankomende activiteiten in de Rosande Gaerd
mei
12
wo
15:00 Theemiddag in de Rosande Gaerd @ Rosande Gaerd
Theemiddag in de Rosande Gaerd @ Rosande Gaerd
mei 12 @ 15:00 – 17:00
Theemiddag in de Rosande Gaerd @ Rosande Gaerd
Woensdagmiddag 12 mei staat tussen 15 en 17 uur thee en wat lekkers weer klaar in de boomgaard. Loop binnen voor een praatje,...
mei
29
za
10:00 Activiteiten NL-doet @ Rosande Gaerd
Activiteiten NL-doet @ Rosande Gaerd
mei 29 @ 10:00 – 15:00
Activiteiten NL-doet @ Rosande Gaerd | Oosterbeek | Gelderland | Nederland
  NL-doet in de Rosande Gaerd. Normaal gesproken het begin van het jaarlijkse boomgaardseizoen. Dit jaar, in verband net de Corona maatregelen wat...

Organisatie.

Stichting Rosande Gaerd draagt zorg voor de relatie met de gemeente, werving van middelen, onderhoud en beheer van de boomgaard alsook organiseren en coördineren van activiteiten.

Iedereen doet waar hij of zij goed in is of leuk vindt om te doen. Heb je ook ideeën of suggesties? Laat het ons weten via het forum!

Kom je ook eens langs?

Rosande Gaerd
Engelien

Imkeren in de Rosande Gaerd

Han en Mieke, twee buurtbewoners, hebben hun prachtig gekleurde bijenkasten een plek in een boomgaard gegeven. Mooi om zo het honing-bijenleven van dichtbij

Lees verder »
Nieuwsbrief
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Rosande Gaerd en/of Duurzame SteK
Groene SteK Forum