Welkom op de pagina van de Rosande Gaerd.

Het ontstaan van de Rosande Gaerd

Een jarenlang door bramen overwoekerd stukje gemeentegrond, met een paar heel oude appelbomen, werd in 2016 omgetoverd tot een paradijsje, de Rosande Gaerd. 

Groen en levend.

Een plezierige plek voor mensen maar oom voor planten en dieren, dat is het uitgangspunt. Met vanzelfsprekend ecologisch beheer.

Samenwerken en verbinden.

Sproeiers, timmerkunstenaars, fantastische koffiezetters, liefhebbers van zorgvuldig snoeien, maaiers en imkers zijn via thematische app-groepen met elkaar verbonden om de boomgaard mooi te maken en houden.

Gebruiken en genieten.

Burendag, gezamenlijke fruitoogst, vogels spotten, paaseieren zoeken, theater, koffie drinken met vriendinnen, spelen met je vriendjes, op je buik naar kikkers turen, heerlijk lezen op een bankje, een dutje in de zon of de kabouters met een bezoek vereren, fantastisch om de Rosande Gaerd te gebruiken.

Aankomende activiteiten in de Rosande Gaerd
mrt
16
za
10:00 NL-Doet in de Rosande Gaerd
NL-Doet in de Rosande Gaerd
mrt 16 @ 10:00 – 14:00
NL-Doet in de Rosande Gaerd
We gaan aan de slag met groene- en timmerklussen om om zo de boomgaard weer voorjaarsklaar te maken. Houten palen in de omheining...

Organisatie.

Stichting Rosande Gaerd draagt zorg voor de relatie met de gemeente, werving van middelen, onderhoud en beheer van de boomgaard alsook organiseren en coördineren van activiteiten.

Iedereen doet waar hij of zij goed in is of leuk vindt om te doen. Heb je ook ideeën of suggesties? Laat het ons weten via het forum!

Kom je ook eens langs?

Rosande Nieuws

Rosande Gaerd
Hendrik

Handig om te weten

In onze vitrine bij de ingang van de Rosande Gaerd hebben we een overzicht opgehangen met nuttige informatie over de boomgaard en activiteiten.

Lees verder »

Gemaakt met Padlet
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Name
Nieuwsbrieven
Woon je in de wijk Stenenkruis?