Buurtavond 7 oktober 2019

Ruim veertig buurtgenoten bezochten de tweede buurtavond, precies een jaar na de eerste. Toen ontdekten we waar we inspiratie van kregen waar het ging om duurzaamheid en leefbaarheid van de wijk. Die avond resulteerde niet alleen in tal van ideeën, maar ook in een groep van vijftien, die wij de Actievelingen zijn gaan noemen. En er kwam een naam: Duurzame SteK, met SteK als afkorting van Stenenkruis. De activiteiten zijn verdeeld in drie werkgroepen: Groene SteK, Mobiele SteK en Warme SteK. En nog een Co-SteK om waar gewenst (enigszins) te coördineren.

Op deze tweede avond (vind hier het programma) hebben we kort verslag gedaan van wat er in dat jaar gebeurd is. Vervolgens was er een intermezzo met wethouder Joa Maouche waarin hij ons de aanpak voor wijkinitiatieven overhandigde en hij van ons een exemplaar van de bijna definitieve ‘Nulmeting Stenenkruis’ ontving. Na de aankondiging van Duurzame-huizenroute, Kunst in de wijk en het polsen van draagvlak voor het Bloembermenplan gingen we in parallelsessies met elkaar aan de slag:
1 – Nulmeting. We hebben de wijk waarin wij wonen met cijfers en kaartjes in beeld gebracht. Vind hier het verslag.
2 – Verduurzaam je woning: praktische tips van het Energieloket. Vind hier het verslag.
3 – Verduurzaam je tuin met de focus op de bodem. Vind hier de tips.

Een mooie avond, vol met enthousiaste en geïnteresseerde buurtgenoten, en aan het eind ook drie nieuwe Actievelingen!

Evenals de eerste avond waren wij ook nu te gast in het Vierbeekcollege in de eigen wijk, waar wij gebruik konden maken van de prachtige aula en enkele lokalen. Dank daarvoor!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.