Zet ‘m op 60

Graag willen we aandacht vragen voor de campagne Zet’m op 60. Velen hebben misschien al wel eens gehoord over het nut van de maximum water temperatuur van de CV verlagen tot 55 of 60 C. Veel minder herinneren zich waarschijnlijk waarom dat zinvol is: omdat dan de temperatuur van het retour water zó laag is dat alle waterdamp in de uitlaatgassen nog in de ketel condenseert, waardoor extra (condensatie-)energie vrij komt voor de verwarming. Waarschijnlijk hebben nog veel minder van ons – net zo als ik zelf – dat ook werkelijk gedaan, omdat het uitzoeken hoe dat dan moet ‘gedoe’ is. Met onderstaande campagne vind je voor elk type van de meest voorkomende CV-ketels een specifiek instructiefilmpje en printout met de stappen die je voor jouw ketel moet nemen. Nu is er echt geen excuus meer…

Ook niet voor mij.

Zet ‘m op 60

Heeft u een cv-ketel? Dan is het heel makkelijk om binnen 1 minuut tot € 60,- per jaar te besparen. 

De meeste cv-ketels staan namelijk op de fabrieksinstelling van 80 graden, maar werken efficiënter op 60 graden. Door de cv-ketel – het verwarmingswater, niet het tapwater – binnen één minuut naar 60 graden terug te brengen, is tot wel 60 euro per jaar te besparen!

Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. Op www.zetmop60.nl staan zo’n 45 korte instructievideo’s om zelf in 1 minuut je cv-ketel op 60 graden te zetten. Kijk snel of uw cv-ketel erbij staat. 

Gelukt? Help dan ook mee de boodschap te verspreiden. Vertel het uw vrienden, kennissen en buren. Als 100.000 mensen meedoen, besparen we samen zo’n 20 kiloton CO2.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.