Zaterdag 24 september: Herfstmarkt Renkums Beekdal

Op misschien wel het mooiste plekje van Gelderland wordt op de laatste zaterdag van september de traditionele herfstmarkt gehouden. Voor wie alles wil weten over het oogsten en verwerken van fruit en graan, van noten en zaden en paddenstoelen. Maar ook voor wie gewoon een leuk, natuurlijk dagje uit wil met veel activiteiten en speelgelegenheid voor de kinderen.

Natuurverenigingen, zoals de veldbiologen van de KNNV en de natuurvrienden van het NIVON zullen er zijn , de mensen van de Trapakkers tonen hoe het ouderwetse dorsen van hun oude graansoorten nu eigenlijk gaat, de Renkumse molen en de Seelse Bakker bieden de overheerlijke producten van dat graan.

PopSop poppentheater verzorgt de voorstelling Spinnenverhalen en muziekgroep ABIM zorgt voor sfeervolle klanken.

Wie het Renkums Beekdal beter wil leren kennen kan een rondje met één van de gidsen maken. Voor kinderen zijn er ook allerlei activiteiten en uiteraard kan er naar hartenlust met water en zand worden geknoeid op de waterspeelplaats.

Vanaf 11.00 uur is iedereen welkom bij het Bezoekerscentrumcentrum Renkums Beekdal Nieuwe Keijenbergseweg 170 in Renkum.
De markt duurt tot 16.00 uur.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.