Wijkinitiatieven bezoeken Woonwijzerwinkel Rivierenland in Tiel

In Renkum is er inmiddels een flink aantal duurzame-wijkinitiatieven actief. Betrokken bewoners die de koppen bij elkaar steken en buurtgenoten willen enthousiasmeren om energie te besparen, groene energie op te wekken en in het algemeen wat groener, wat duurzamer te leven. In de praktijk levert dat dan vaak ook nog meer comfort in huis op en meer sociale contacten in de wijk.

Uiteraard is het vaak wat pionieren in de wijkinitiatieven, en daarom is het goed dat die elkaar goed weten te vinden. Eén van de gezamenlijke activiteiten is de organisatie van duurzaamheidscafé’s, voor degenen die actief zijn en/of voor belangstellenden. Zo was er op 19 januari een gezamenlijk bezoek aan de WoonWijzerWinkel in Tiel, tegelijk adviescentrum en expositie/demonstratieruimte voor alles wat je op het gebied van verduurzaming van de eigen woning kunt verwachten. Tal van leveranciers presenteren er hun producten, en het moet gezegd: oppakken, aanraken, ruiken, is toch anders dan plaatjes en tekst op een beeldscherm. Wil je hier méér over weten? Lees er meer over in dit verslag.
Overigens is onlangs dichter bij huis de Energiewinkel Renkum geopend (Dorpsstraat 92), voor o.a. advies over verduurzaming en toelichting op je energierekening.

Dat de gemeente de wijkinitiatieven een warm hart toedraagt, blijkt overigens ook uit de recent geopende vacature voor Coördinator Wijkinitiatieven die op diverse manieren ondersteuning gaat bieden aan de wijkinitiatieven, o.a. door de energiecafé’s mede te organiseren en contact te zijn van en naar de gemeente.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.