Vlinders welkom op de Benedendorpsweg!

Hebben jullie het al  gezien? De gemeente heeft – op verzoek van de bewoners – de tegels  gewipt op het hoekje Benedendorpsweg/ Rosandeweg en het zand vervangen  door heerlijke aanplantgrond. En wat hebben we daarvoor teruggekregen? De allereerste vlinderduct van Nederland! Het is niet alleen een  prachtige groenstrook, maar ook een veilige snelweg voor onze kleurrijke vrienden, de vlinders. Met een knipoog: nu kunnen ze zonder zorgen  migreren van de uiterwaarden naar ons gezellige dorp!

Deze vlinderduct is een echte blikvanger en een herinnering dat we overal  natuur kunnen creëren. Het mooiste? Dit groene pareltje is aangelegd met een budget van maar liefst 0 euro! Hoe dan, vraag je je af? Dankzij de  fantastische inzet van onze buurtbewoners, die stekken en zaden doneerden. Binnen zes weken was wat ooit een brede, saaie stoep was, getransformeerd in een bloeiend paradijs.

De groenstrook is  ingericht met inheemse, vlindervriendelijke en deels eetbare planten.  Het is een plek waar zowel vlinders als mensen kunnen genieten. En het  kunstwerk dat de vlinderduct siert? Dat is gemaakt door Petra Hartman,  buurtbewoner en kunstenares. Het kunstwerk voegt een extra vleugje magie  toe. Vind je niet? 

We hopen dat de vlinderduct jullie  inspireert om ook eens goed te kijken waar nog ruimte is voor natuur in  de wijk. Van iedere plek kan iets moois gemaakt worden, zonder dat het  veel hoeft te kosten. Laten we samen onze buurt nog groener en mooier  maken!

Kom snel een kijkje nemen en geniet van de bloemen en de fladderende vlinders. Wie weet spot jij wel een bijzondere soort!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.