Visies van de gemeente

Het afgelopen jaar heeft de gemeente Renkum maar liefst drie visies gepubliceerd, die invloed hebben op de onderwerpen waar wij als Duurzame SteK ons sterk voor maken, maar ook op de wijze waarop wijkinitiatieven zoals het onze betrokken worden.

De meest recente visie is de TransitieVisie Warmte. Het ministerie van BZK heeft elke gemeente opdracht gegeven om deze op te stellen voor eind 2021. In die visie is geschetst welke mogelijkheden per dorp en per wijk in de periode tot 2040 bestaan om over te stappen op een warmtevoorziening zonder aardgas, De visie is te vinden bij het agendapunt van de gemeenteraadvergadering van 24 november. Spoiler alert: onderzoek naar de mogelijkheden voor onze wijk Stenenkruis zal starten in 2023.

De Visie Grootschalige Opwek maakt duidelijk onder welke voorwaarden en met welke eisen plannen gemaakt kunnen worden voor grootschalige opwekking van elektriciteit via zonne- en windenergie. Betrokkenheid van de directe omgevgin krijgt hierin veel aandacht. Gepubliceerd op deze pagina.

Ook is gewerkt aan de Omgevingsvisie die in 2022 definitief moet zijn vastgesteld. De Omgevingsvisie, die een tijdshorizon kent tot 2040, is te vinden op de site ruimtelijkeplannen.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.