Verduurzamen: actie voor isoleren & glas, subsidie en financieren

Informatie over een inkoopactie, over een subsidie voor huizen met energielabel D, E, F of G en over hoe je verduurzaming kunt financieren.

De gemeente is een inkoopactie gestart voor vloer- en bodemisolatie, dakisolatie en isolatieglas. De uitvoering gebeurt door het regionaal energieloket waarmee de gemeente samenwerkt. Het aanbod van leveranciers is op tal van criteria beoordeeld en dat heeft geresulteerd in een goede partij om de activiteiten uit te voeren, door schaalgrootte worden goede prijzen gerekend en toch blijft maatwerk mogelijk. Zo zijn er verschillende materialen en isolatiediktes mogelijk. Let op: deze actie is inmiddels afgelopen; informatie over isoleren is nog wel beschikbaar op de de informatiepagina. Alles is te lezen op deze informatiepagina. Altijd al getwijfeld of het huis toch nog eens een keer aangepakt zou moeten worden wat betreft isolatie of isolatieglas? En het gevoel dat gasprijzen van enkele jaren geleden niet meer terug komen? Dan is dit wellicht een goede gelegenheid om die stap te nemen.

Onlangs heeft de gemeente fondsen ontvangen voor een subsidie voor woningisolatie van koopwoningen die gemiddeld nog achter lopen op isolatieniveau. Eigenaren van een slecht geïsoleerde woning met een WOZ-waarde lager dan € 429.300,- kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Bijvoorbeeld voor het isoleren van het dak, de vloeren, muren en glas. Wij betalen maximaal € 700,- van de kosten voor isolatiemaatregelen. Deze subsidie wordt ook verstrekt als de landelijke ISDE-subsidie wordt aangevraagd. Meer hierover is te lezen op deze informatiepagina van de gemeente.

Financiering. Isoleren kost natuurlijk geld, en niet ieder heeft dat op de plank liggen. Ondersteuning door bijvoorbeeld subsidies, gunstige leningen en dergelijke is mogelijk en er zijn meer mogelijkheden dan menigeen denkt. Zoveel dat de gemeente en Rijn en IJssel Energiecoöperatie een specialist op dat gebied hebben gevraagd om alle mogelijkheden eens op een rijtje te zetten en toe te lichten. Dat heeft Chantal Reerink-Muller ook heel helder kunnen brengen. De opname van dat uurtje over financiering is op deze pagina aangekondigd en terug te kijken. Terug kijken kan ook direct via dit linkje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.