Update Groene SteK

Bloembermen

  • Het Bloembermenplan krijgt vorm. Van een aantal grasperken zijn omwonenden benaderd en die zijn positief, soms met randvoorwaarden. Er is een begroting gemaakt en nu wordt er gezocht naar mogelijkheden om subsidie te verkrijgen. De bedoeling is het plan uit te voeren op NL Doet op 13 en 14 maart. 
    Er zijn ook contacten met wijkinitiatief Weverstraat en met Arnhem Zoemt. Ook Vitens is een eigenaar van groen (langs de Benedendorpsweg) en dat zouden we wellicht ook kunnen betrekken in de plannen. 
  • Hendrik noemt dat het groen is gemaaid langs het pad van Wijnand van Arnhemweg naar Benedendorpsweg. Dat was juist niet de bedoeling. Misschien is dit aanleiding om met de gemeente nog eens iets uitgebreider te gaan spreken over de huidige wijze van beheer van het openbaar groen. De gemeente werkt mee aan het Bloembermenplan (mits er niet meer kosten mee zijn gemoeid dan met de huidige wijze van werken).

Stekjesmarkt, Recylcefeest, Regentonnen

  • Er zijn inmiddels plannen om ook in 2020 een Stekjesmarkt en een Recyclefeest te organiseren. 
  • De regentonnenbrigade biedt nog steeds praktische hulp bij het afkoppelen zoals het plaatsen van een regenton of mee te denken over andere oplossingen. Wie daar gebruik van wil maken kan zich melden bij Peter Dragt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.