Uitlezen van je slimme meter? Leen dan bij ons een eenvoudig display

Duurzame SteK heeft een drietal GeoTrio II meters aangeschaft van het laatste restje subsidie van 2020/21.
Deze lenen wij graag uit om bewoners van de wijk Stenen Kruis op een makkelijke manier LIVE inzicht te geven in je energiegebruik.

Hoe werkt dat dan?
De set bestaat uit een display en een antenne. Installatie is erg eenvoudig. De antenne steek je in de P1 poort van de slimme meter.
Het display ontvangt dan draadloos de gegevens van de slimme meter en toont vervolgens live het stroomgebruik, het gasgebruik (alleen bij een slimme gas meter) én het toont wat je eventueel op dat moment teruglevert. Dat kan in kWh en m3 maar ook in euro’s.
Je kunt ook het gebruik zien van de afgelopen dagen, weken of maanden.

Wat heb je nodig?
De GeoTrio II werkt samen met alle slimme meters met een P1-poort die vanaf 2014 zijn geïnstalleerd van het type DSMR 4.0 en hoger. Tot nu toe is dat (D)SMR 4.0, 4.2, 4.3 en 5.0. Dit staat vermeld op de meter.
Heb je een gasmeter die aan de slimme meter is gekoppeld, dan kun je ook je gasgebruik zien op het display.

Hoe kom je aan zo’n meter?
Duurzame SteK heeft drie meters beschikbaar die voor een periode geleend kunnen worden.
Stuur een mailtje met je naam, adres en telefoonnummer en geef aan dat je de GeoTrio energiemeter wilt lenen. Een van de energiecoaches neemt dan spoedig contact op.

Waarom is dit handig?
Door directe visuele feedback te krijgen van je gebruik krijg je een beter besef wat de kosten zijn en zie je meteen wat de gevolgen zijn als je iets aan of uit zet. En omdat het een handig display is kan iedereen in huis dit zien. Zo worden bijv. ook de kinderen energiebewuster.
En ben je aan het terugleveren, dan zie je dat meteen en zou je je vaatwasser of wasmachine kunnen aan zetten zodat je je eigen stroom binnenshuis gebruikt.

Wil je meer info?
We beantwoorden je vraag graag. Mail ons gerust.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.