Stenenkruis bij Klimaatmars Arnhem

Het zal u niet ontgaan zijn: de belangstelling voor de klimaatverandering. Om hier aandacht voor te vragen in de aanloop naar de verkiezingen werd in meer dan 40 steden op zondagmiddag 14 maart j.l. een Klimaatmars-bijeenkomst georganiseerd. Zo ook in Arnhem, en dat was natuurlijk een prima kans om daar bij aanwezig te zijn.

En ook bewoners uit onze wijk maakten deel uit van de 500 deelnemers op de Markt bij het Provinciehuis, waar het Klimaatalarm heel luid klonk. Etske Thie, één van de krachten achter de Klimaatmars en actief bij Groene SteK, ontfermde zich op het podium overtuigend over Moeder Aarde en stimuleerde alle aanwezigen tot een ‘mars op de eigen plek’.
Mooi om te zien dat het Klimaatalarm alle generaties aanspreekt en die waren daar dan ook aanwezig. Zo was de actie mede georganiseerd door de Grootouders voor het Klimaat, en waren vanuit onze wijk ook Lune en Sterre daarbij aanwezig; goed gedaan, girls!

Méér erover lezen? Lees een verslag in dit artikel in de Gelderlander.
En voor veel meer nieuws hierover ga je naar de Klimaatcoalitie. Onderaan de pagina vind je interviews met de organisatoren, filmpjes over de klimaatmars, en nog meer.

En wil je zelf je eigen klimaatplan doorrekenen? Daar hoef je geen klimaatwetenschapper voor te zijn. Gewoon aan de slag met je eigen ideeën en zien wat het effect is volgens de rekenmodellen van de overheid: je vindt het op onze site, op deze pagina.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.