Ook energiecoach worden?

OPROEP VOOR ENERGIECOACHES VOOR DE GEMEENTE RENKUM

De gemeente probeert te zorgen dat niemand in de kou komt te staan. De gemeente kan veel hulp gebruiken bij het bestrijden van energiearmoede. Bent u handig of heeft u ervaring met energiebesparing, geld besparen of duurzaamheid? Of leert u graag om bij te kunnen dragen? Meld u dan alvast aan voor de opleiding tot energiecoach van de Energiebank Regio Arnhem. Dan kunt u vanaf januari 2023 als energiecoach aan de slag bij huishoudens met een vraag om ondersteuning.

Een energiecoach kijkt samen met de bewoners wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen. Besparing kan gevonden worden in de manier waarmee huishoudens met energie omgaan maar ook met kleine maatregelen zoals kierdichting, het plaatsen van radiator folie etc. Een energiecoach kan helpen met het uitvoeren van dit soort maatregelen als dat nodig is. Materiaal wordt daarvoor beschikbaar gesteld.
Energiecoaches kunnen op vrijwillige basis een aantal huishoudens begeleiden, maar kunnen ook een vergoeding krijgen voor het werk. Indien een coach veel huishoudens begeleidt kan dat ook op basis van een ZZP contract.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de Energiebank Arnhem en aangeven dat ze graag in de gemeente Renkum actief willen zijn. Op die pagina is ook meer te lezen over wat van een energiecoach wordt verwacht.
Als energiecoach:
Help je mensen die geldzorgen hebben vanwege een hoge energierekening
Maak je een positieve impact op het milieu
Krijg je een training met tips om energie te besparen
Deel je ervaringen en tips met andere energiecoaches

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.