Ondersteuning energiebesparing in onze eigen gemeente

Met de ongekende prijsstijgingen vanaf begin voorjaar is ondersteuning bij hoge energiekosten geen overbodige luxe en voor sommigen zelfs harde noodzaak. De gemeente biedt de volgende mogelijkheden. We geven daar graag nogmaals aandacht aan.

1. Voor inwoners is alles op de Energiehulp-pagina op de site van de gemeente verzameld: over energietoeslag, duurzaamheidsloket, Warme Kamers, hulp van een energiecoach, leningen voor energiebesparing, organisaties voor hulp bij financiële problemen vanwege de energierekening.
Recentelijk is de energiewinkel Renkum, Dorpsstraat 92 in Renkum, geopend, waar ieder advies kan krijgen bij zijn of haar energierekening, en mogelijkheden om energie te besparen door ander gebruik van apparaten, maatregelen aan het huis, etc.

2. Voor bedrijven, verenigingen, stichtingen: zij kunnen tot een maximum van € 1.000 kosten voor energiebesparing of verduurzaming vergoed krijgen. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Informatie is te vinden op deze pagina op de site van de gemeente.

Maar ook Duurzame SteK heeft het nodige te bieden:
– een energiecoach uit de eigen wijk? Stuur ons een berichtje.
– op het gemak nog eens het verhaal en bijbehorende presentatie tot je nemen over energiebesparing, warmtepompen, ventilatie, zonnepanelen, isolatie, meten van energieverbruik, warmteberekening en nog meer? Je vindt ze allemaal op de pagina over onze (in totaal 14) lezingen en workshops.
– andere vragen? suggesties voor activiteiten of informatie die wij kunnen delen? Wij staan er voor open. Stuur ons een berichtje.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.