NL-DOET in beeld

Altijd weer een mooie start van het boomgaardjaar, NL-doet. Als Rosande Gaerd doen we hier graag aan mee, deze landelijke activiteit van het Oranjefonds. Het is een mooie gelegenheid om nieuwe vrijwilligers enthousiast te maken voor de boomgaard en we kunnen weer wat financieren met een mooie donatie. Dit keer het laatste stuk afscheiding met schapenhek, de materialen voor de regenwateropvang bij het schuurtje en de cateringkosten kunnen we declareren.

Ook altijd een goed moment om elkaar weer te zien en te spreken, plannen te maken voor het nieuwe seizoen. Bijpraten met een kop koffie of samen een klus doen, nieuwe buurtbewoners leren kennen.

Veel aanloop en wat kun je dan veel doen. Winterklaar maken doen we de boomgaard niet, dat doet de natuur zelf heel goed maar in het voorjaar is er wel het nodige te snoeien, het gras vrij te maken van blad en de groene hutjes bij te werken. Snoeiafval in rechte takken geknipt zodat de takkenril zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt. Een deel van ingezamelde blad hebben we verwerkt met Bokashi en kan nu 2-3 maanden rijpen in een oude kliko. Compost rondom de fruitbomen en het schuurtje is voorzien van afwatering richting regenton. Het weefraam kreeg nieuwe bedrading en in één van de kabouterhuis is de waslijn hersteld. Mooie houten labels met daarop de namen van bomen en struiken krijgen hun plek van bestemming. En de vijver is ontdaan van blad en gras.

De kunstvitrine is weer gevuld met nieuw werk, keramiek dit keer, gemaakt door Hetty en dat gedurende 6 tot 8 weken. Daarna kan weer een ander de vitrine vullen, dus meld je aan bij Mieke of Michiel wanneer je ook materiaal beschikbaar wilt stellen. Het mag van alles zijn en ieder heeft zijn eigen niveau, dus schroom niet. Zoals poëzie, verhalen, fotografie, kinderkunst, stofwerk, druktechnieken of houtsnijwerk. Beeldende beelden van hout, natuurmateriaal, draad, steen, plastic enz. De vitrine is hufterproof en vochtbestendig gebleken.

Mieke: m.m.delange@online.nl 

Michiel: michielemanuelvandruten@gmail.com

Stichting Rosande Gaerd

De boomgaard is ondergebracht in een stichting om zo het boomgaardleven in goede banen te leiden en continuïteit te waarborgen. Lijkt het je leuk om mee te denken over bijvoorbeeld:

  • het te voeren beleid, plannen maken, het voortbestaan op deze plek zeker stellen, contact onderhouden met de gemeente Renkum en aanwonenden
  • de financiën te beheren en geldbronnen zoeken voor activiteiten, onderhoud en beheer
  • de administratie op orde te houden
  • coördineren van de diverse werkgroepjes die actief zijn

Dan zoeken we jou als nieuw bestuurslid, Wanneer je hierover verder wilt praten meld je aan op het boomgaard-mailadres: boomgaardwva@gmail.com.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.