Minibiebs, ook in onze wijk


Misschien kent u ze, de mini-biebs: kleine kastjes op de stoep met boeken die men vrij kan lenen of ruilen voor een ander boek. Er zijn ook weggeefkastjes met net zo’n soort doel. Ook in onze wijk staan ze.

Ga eens een kijkje nemen bij de minibieb aan de Wijnand van Arnhemweg 48. Ook bij Benedendorpsweg 39 vind je een minibieb. Daar komen veel wandelaars voorbij, en dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat er vooral veel belangstelling is voor reisboeken en boeken over ‘groen’. Voor degenen die dit soort boeken kwijt wil: dit is dus een prima biebje ervoor!

Of kijk eens bij het Weggeefhuisje aan de Van Spaenweg 27. Dat huisje-met-zolder wordt veel bezocht, omdat het op de schoolroute van twee basisscholen in onze wijk ligt. En bij Van Wassenaerweg 1 staat ook een weggeefkastje.

Mocht je overigens willen weten waar nog méér minibiebs zijn, neem dan eens een kijkje op deze landelijke site. En mocht je zelf ook een minibieb willen starten: op die site vind je ook tal van prachtige voorbeelden.


Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.