Bewoners van de wijk Stenenkruis komen in aanmerking voor een korting van 80% tot een maximum van 80€ op de aanschaf van meetapparaten voor eigen gebruik.

Onderaan vindt u het bestelformulier en de voorwaarden.

Via onderstaande linken (op de afbeeldingen) is meer informatie te vinden op de websites van Conrad en Milieu Centraal over de door ons geteste en in Workshop 6 besproken energie-, CO2- en luchtkwaliteitsmeters.

CO2- en luchtkwaliteitsmeters

Edimax Edigreen Home

De EdiGreen Home is een intelligente luchtkwaliteitdetector met meerdere sensoren, die zes grootheden meet, nl. de concentraties van: - stofdeeltjes kleiner dan 2,5 en van 10 micron, - het schadelijke gas formaldehyde (HCHO) - de totale concentratie aan ‘Vluchtige Organische Stoffen (VOS), in het Engels TVOC - het gas CO2, dat in concentraties boven 1500 ppm gezondheidsrisico’s met zich meebrengt en - de relatieve vochtigheid (partiële dampspanning van water). Met LED’s verkleurend van groen naar paars wordt real-time aangegeven of de luchtkwaliteit gezond is, of op een of meer van deze metingen minder gezond tot zelfs gevaarlijk wordt.

TFA Dostmann AirCO2ntrol 5000 CO₂-meter

De AirCO2ntrol 5000 is een CO₂-monitor met datalogger-functie en opslag op een SD-kaart. Naast het CO₂-gehalte meet het apparaat de temperatuur en luchtvochtigheid van de omgeving en informeert u over datum en tijd. Het display toont het huidige CO₂-gehalte en een grafiek met historische waarden en de bijbehorende maximum- en minimumwaarden. De tijdas van de balkgrafiek is variabel op een minuut, uur, dag of week in te stellen. Op de grafiek kunnen naar keuze ook de laatst gemeten temperatuur- en vochtigheidswaarden overzichtelijk worden weergegeven.

CO2 en luchtkwaliteit zijn uitgebreid aan de orde gekomen in de workshop over ventilatie en warmteterugwinning. Dat was aanleiding om daar een artikel over te schrijven, waarin ook deze meters worden beschreven en een linkje is opgenomen naar een overzicht van meters. Dat artikel vindt u hier.

Energieverbruikmeters

Geo Trio II

Trio II energiedisplay meet je gas- en stroomverbruik. Je kunt de gegevens bekijken via een apart beeldscherm die je in een houder op iedere gewenste plek kunt neerzetten.

Energy Logger BLUE

meet je gas- en stroomverbruik. Als je bent aangesloten op een warmtenet, meet het ook je verbruikte warmte.

Aurum Huisbaasje

Huisbaasje meet je gas- en stroomverbruik en eventuele teruglevering van stroom van zonnepanelen. Met een extra kabel en stroommeter kun je ook de opwekking van je zonnepanelen meten.

IUNGO lite

IUNGO lite meet je gas- en stroomverbruik. Met een extra stroommeter kun je ook de opwekking van je zonnepanelen meten. Je kunt de gegevens bekijken via je telefoon, tablet of computer.

IUNGO

IUNGO laat jouw realtime stroomverbruik zien (hoeveel verbruik je op dit moment). Hoe vaak je gasverbruik wordt gemeten, hangt af van jouw gasmeter.

Stekkermeters

Greenure

Met deze Greenure energiemeter meet je eenvoudig al het stroomverbruik van jouw huishoudelijke apparaten.

VOLTCRAFT SEM6000

Het Voltcraft SEM6000 BLE energiekostenmeetapparaat levert u de perfecte combinatie van design en functionaliteit.

SMARTIFY® Slimme Stekker

De Smartify® slimme stekker maakt automatisch verbinding met uw wifi netwerk waardoor de installatie erg eenvoudig is.

Over het meten van energieverbruik is een workshop gehouden. Een uitgebreid document met alles wat daar is besproken is hier na te lezen.

Bestelformulier energie-, CO2- en luchtkwaliteitsmeters
Gedurende de maand maart is het voor bewoners van de wijk Stenenkruis in Oosterbeek mogelijk om met 80% korting (tot max. 80%) energieverbruik- en CO2-/luchtkwaliteitsmeters te bestellen bij Duurzame SteK. Deze korting is mogelijk gemaakt door de landelijke RRE-subsidie. De korting geldt op de genoemde prijzen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Vink hieronder de gewenste opties aan, vul de gevraagde gegevens in en druk op 'Verstuur'. Vermeld zijn de verkoopprijzen, waarop de korting nog in mindering komt.
Naam
Ik ben accoord met onderstaande voorwaarden.