Help ook regenwater de grond in. Juist nu doen!

Laat je inspireren door een handige handleiding met interviews, voorbeelden, tips en een stappenplan. Wees voorbereid op weer een droog voorjaar. De handleiding is speciaal gemaakt voor inwoners van de Gemeente Renkum. Het is opgesteld door de afkoppelcoach van de gemeente samen met Renkum Verduurzaamt Samen en een aantal wijkinitiatieven in Renkum. Ook Duurzame SteK heeft eraan bijgedragen. Kijk hier voor het digitale exemplaar. We gaan kijken of we het huis-aan-huis kunnen verspreiden.

Inspireer ook anderen door een tuinbordje in je tuin te zetten! Met zo’n tuinbordje kun je laten zien dat je jouw regenpijp hebt afgekoppeld. Hoe meer van deze bordjes in onze gemeente te zien zijn, hoe meer mensen we kunnen inspireren. Het tuinbordje wordt bij je thuisbezorgd. Na drie maanden wordt het tuin¬≠bordje automatisch bij je opgehaald, tenzij je hebt aangegeven het langer te willen hebben staan. Stuur een mailtje naar duurzaam@renkum.nl met je contactgegevens of bel naar de servicebalie van het gemeentehuis 026 334 81 11 en vraag naar de afkoppelcoach.  

En leuk om te weten: De tuinbordjes zijn gemonteerd door leerlingen van het Vierbeek College in Oosterbeek. 

1 thought on “Help ook regenwater de grond in. Juist nu doen!

  1. Koop geen, bijbehorende, regenton voet want dan past er geen emmer onder het kraantje. Gebruik een paar tegels van 90×40 cm. Zet 2 tegels van een eindje in de grond. Heel goed aanstampen. Andere tegel er bovenop en dan je regenton.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.