Help mee energiearmoede op te lossen door wat tijd en inzet te geven

Energiearmoede is dat mensen door de hoge energieprijzen hun gas- en elektra niet kunnen betalen. Het komt helaas ook in onze gemeente voor. De gemeente Renkum komt binnenkort met acties om inwoners van onze gemeente die energiearmoede ondervinden, te helpen. En ze wil dat graag mèt bewoners en lokale groepen/organisaties doen, want ze hoopt dat buren, handige mensen of verenigingen bewoners willen helpen met energiebesparende maatregelen. Ook verhuurders van woningen zoals Vivare worden betrokken. Er zijn bijvoorbeeld energiecoaches nodig, en ook klussers (‘energiefixers’) die bij mensen thuis maatregelen willen nemen, mensen die mee willen denken en mensen die een energiewinkel willen bemensen.

De gemeente stuurt binnenkort een brief aan al haar bewoners en vraagt ook buurtinitiatieven zoals Duurzame SteK mee te denken en te helpen. En daarom dat we hieraan aandacht besteden in deze nieuwsbrief.

Wil je helpen bewoners te benaderen, heb je zin om je handen uit de mouwen te steken, mee te denken, te adviseren of de energiewinkel te bemensen? Schroom niet, want je krijgt zo nodig een training. Geef je op bij de gemeente . Graag met een cc aan Duurzame SteK (info@duurzamestek.nl) omdat wij graag een beeld hebben over hoe bewoners van onze wijk Stenenkruis bij willen dragen. 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.