Groene SteK zet zich in voor een  leefbare wijk waarin we elkaar graag ontmoeten in een groene en waterrijke buurt.

Deze groep bestaat uit: Rivka Schwandt, Marjolijn Neidig, Engelien Heinen, Jacqueline Laumans, Marianne Firet, Jan Hassink, Peter Dragt, Daphne van Geelen, Judith Kocks, Etske Thie, Frits Ankersmit, Margriet Pronk, Ineke Kalkman, Karin Bodewits en Ilse Bassant. 

De Groene SteK heeft verschillende initiatieven op het gebied van groen en water. In de Regentonnenbrigade helpen handige buurtbewoners andere buurtbewoners bij het afkoppelen van hemelwater. Daarnaast zet Groene SteK zich in voor meer biodiversiteit in de wijk door grasstroken en bermen te beplanten met bloemen en te onderhouden. Zij doet dit in goed overleg met de gemeente. Ook de SteKjes-markt is een initiatief van Groene SteK evenals het organiseren van buurtexcursies over al wat groeit, bloeit, kruipt en vliegt in de wijk.

Nieuws van de Groene SteK

Groene SteK

Bloembermen stand van zaken

Een jaar geleden heeft Duurzame SteK samen met buurtbewoners enkele grasveldjes veranderd in bloemperken. Hierdoor hebben bijen, vlinders en andere insecten meer voedsel

Lees verder »
Groene SteK

De bloembermen slaan aan

Inmiddels hebben de bloembollen gebloeid en zijn de zaadjes uitgekomen. Met een aantal buurtbewoners zorgen we ervoor dat grote pollen gras geen kans

Lees verder »

Praat je met ons mee?

Door je in te schrijven of in te loggen op het forum kan je mee doen in de conversaties over de Groene SteK, doe je mee?
Forum