Duurzame huizenroute / Nationale Tuin & Klimaat Route

Jaarlijks wordt in het najaar de landelijke Duurzame Huizenroute georganiseerd: bewoners van woningen die aanzienlijk zijn verduurzaamd, zetten hun huis open en lichten graag toe wat zij hieraan hebben gedaan en wat zij tegen zijn gekomen. Vaak gaat het over energie-maatregelen, maar ook is gewerkt aan het afkoppelen van water, het opslaan ervan in buffertanks en/of het gebruik maken van grijs water.

Op 29 oktober & 5 november 2022 kun je de woningen ook bezoeken. Zoek een woning die je aanspreekt, en maak een afspraak! De woningen vind je op de site van de Duurzame Huizenroute. En in maart en april worden thematours georganiseerd. Bezoek daarvoor ook de website.

UPDATE: vanaf 2020 is er ook Nationale Tuin & Klimaat Route. De Nationale Tuin & Klimaat Route is een platform speciaal voor iedereen die interesse heeft in het verduurzamen van de tuin, balkon of openbare plekken. Op de website is er ruimte om ervaringen te delen en elkaar te inspireren. Heb jij een duurzame tuin en wil je meedoen: meld je tuin aan!
En ook hier kun je op bezoek: de eerste en tweede zaterdag in september. Op de website kun je adressen vinden. Een nieuw initiatief, dus het aanbod is nog beperkt, maar dat zal zeker groeien. Ook door bijvoorbeeld je eigen tuin aan te melden!
Meer weten? Bezoek de Nationale Tuin en Klimaatroute.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.