Gewoon doen! Regenwater afkoppelen

Het is een kleine moeite met een grote impact: de regenwater afvoer afkoppelen van de riolering. Met of zonder regenton. Onze wijkgenoot Peter Dragt kan je adviseren en praktische hulp bieden; hij schrijft ons het volgende.

Wellicht heb je wandelend of fietsend door de buurt al de nodige bordjes in tuinen zien staan. Het fraaie gedeeltelijk blauwe bordje met een afbeelding van een Merel en een verwijzing naar de website www.gewoondoen.direct. Als je eenmaal bent afgekoppeld kun je via deze site ook zo’n mooi bordje aanvragen en het goede voorbeeld geven aan andere bewoners van de gemeente Renkum.  De bordjes worden overigens gemaakt door de praktijkleerlingen op het Vierbeekcollege bij ons in de wijk.

Het is belangrijk om de riolering te ontlasten na hevige regenbuien en het schone regenwater in je eigen tuin te houden. Goed voor de planten en vogels die in warme dagen op zoek kunnen naar verkoeling. Door het regenwater af te koppelen van de riolering snijdt het mes dus aan twee kanten: goed voor eigen tuin en waterreductie via het riool. 

Ik ben sinds een paar jaar actief met het helpen van mensen die willen afkoppelen of het geven van advies. Ik heb vele buurtbewoners geholpen met het aansluiten van een regenton met of zonder overstort, of de regenpijp afgekoppeld zonder tussenkomst van een regenton. Helpend voor natuur en gemeente. 

Mocht u ook interesse hebben, neem contact met mij op via email peter.dragt1@gmail.com

Ik kom graag langs voor vrijblijvende advisering. Mocht ik daarna in actie moeten komen dan vraag ik een kleine vergoeding. Graag tot binnenkort!  

Peter Dragt 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.