Gemeente en energiebeleid in Raadscommissie 13 oktober a.s.

Het Parijsakkoord (2015) heeft via een aantal stappen invloed op onze wijk. Denk bijvoorbeeld aan de Europese Green Deal en het landelijke Klimaatakkoord. Ook de gemeente speelt daar een rol in en op de één of andere manier gaan de inwoners en bedrijven dat natuurlijk merken. Mocht je willen weten wat daar speelt: op 13 oktober a.s. staan twee onderwerpen op de agenda van de raadscommissie die daar mee te maken hebben: de Visie Grootschalige Opwek en de Regionale EnergieStrategie (RES).
In Jip en Janneke taal:
1. de visie gaat over de vraag waar de gemeente (buiten daken van woningen en bedrijven) het mogelijk gaat maken om duurzame elektriciteit (zonnevelden, windmolens, waterturbines) wil laten opwekken. Op dit moment wordt onderzocht hoe inwoners en organisaties in onze gemeente hierover denken.
2. de RES heeft in regioverband een voorlopig concept-bod opgesteld waarin globaal is aangegeven wáár in de regio Arnhem-Nijmegen in 2030 stroom kan worden opgewekt. Het definitieve plan wordt medio volgend jaar vastgesteld. Een ingewikkeld proces, en wethouder Joa Maouche praat de gemeenteraad en raadscommissie regelmatig bij.

Geïnteresseerd hierin? De vergadering van de raadscommissie is live te volgen.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.