Fruitbomen en -struiken geplant bij het Vierbeekcollege om de biodiversiteit te vergroten.

Zaterdag 16 december hebben enthousiaste buurtbewoners groot en klein, zo’n 25 fruitbomen en -struiken bij het Vierbeekcollege in de grond gezet. Rozebottel, kweepeer, nashi, gewone peer, kaki, perzik, appel, moerbei, mispel en nog vele andere soorten. In nog geen 2 uurtjes stond alles in de grond en was het tijd voor een heerlijke glühwein.

Het Vierbeekcollege omarmde het idee en betaalde mee om rond de school fruitbomen en -struiken te hebben. Ook wijkbewoners gaven een financiële bijdrage via een crowdfunding. Als er straks vruchten aan de bomen komen, dan zijn buurtbewoners vrij ze plukken.
tekst gaat verder onder de foto’s

Onze buurtgenoot Karin Bodewits heeft dit ‘guerillaboeren’ opgepakt, samen met Manon Botha. Guerillaboeren is het planten van onbespoten fruitbomen en -struiken in braakliggende stukjes land, grasperken of gemeenteplantsoen om de biodiversiteit te verbeteren en CO₂ op te vangen. Karin en Manon vinden dat er nú iets moet gebeuren en snel ook. Fruitbomen vangen CO₂ op, zijn goed voor insecten en vogels en helpen het klimaat in stand te houden. En dus planten ze bomen waar het maar kan. Karin en Manon zijn al op meer plekken in de wijk aan het  planten geweest zoals bij het speeltuintje aan het Stenenkruis en ze willen ook graag naar andere locaties in de gemeente. Een financiële bijdrage is welkom, ga naar https://guerrillaboeren.nl/ of scan deze QR-code.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.