Enquête – resultaat t/m november

Vanaf de zomer hebben we een enquête over verduurzaming van woningen in onze wijk uitgevoerd. Inmiddels hebben we ongeveer de helft van alle koopwoningen bereikt en dat heeft veel opgeleverd! In het voorjaar willen we de overige koopwoningen benaderen.

Er blijkt ruime belangstelling voor een aantal energie-activiteiten van Duurzame Stek. Die zijn we nu aan het organiseren. De agenda voor deze activiteiten zullen we in de nieuwsbrief zetten. Mocht u in de enquête geen interesse hebben opgegeven maar bij nader inzien toch mee willen doen stuurt u ons dan een email via info@duurzamestek.nl

Wat heeft de enquête opgeleverd? Een aantal highlights:

Op 9 november hadden 109 adressen de enquête ingevuld. Hiervan had 35 % nog nooit van Duurzame SteK gehoord, en nu dus wel, en 88% wil onze nieuwsbrief ontvangen. Alleen daarom is de enquête al waardevol. Daardoor bereiken we met de nieuwsbrief ruim 170 belangstellenden in de wijk. Dat enthousiasmeert om nog meer aandacht aan de nieuwsbrief te besteden (suggesties of kopij is altijd welkom bij info@duurzamestek.nl).

Er hebben zich 33 (!) nieuwe actievelingen gemeld. We benaderen hen nogmaals om specifieker te horen waar ze enthousiast van worden. We komen daarmee op ca. 50 mensen die zich willen inzetten voor een duurzame wijk Stenenkruis.

Het overgrote deel van de respondenten vindt de klimaatproblematiek (zeer)belangrijk. Betrokkenheid van ons wijkinitiatief bij Renkums energietransitie wordt door 83 % (zeer) belangrijk gevonden.

Veel wijkbewoners willen de komende jaren investeren in een duurzaam huis. Slechts 6 % van de respondenten wil in het geheel niet investeren. Er is  veel interesse in de activiteiten die duurzame SteK aanbiedt. Al onze voorgestelde onderwerpen voor workshops scoren minstens 20 % belangstellenden. Verder wil 50 % een warmtescan, 29 % een energieadvies, 44 % wil deelnemen aan een duurzame huizenroute in de wijk en ruim 50 % aan informatieavonden. 36 % wil door ons materiaal voor kleine energie beperkende maatregelen laten leveren en 29 % wil ons dit ook laten installeren/aanbrengen.

Ruim een kwart van de adressen wil advies en/of hulp bij het afkoppelen van regenwater. Dus werk aan de winkel voor onze regentonbrigade van Peter Dragt, en voor Lanny Ollie, de afkoppelcoach van de gemeente.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.