Boompjes uitgedeeld voor meer biodiversiteit in de wijk

Op 27 en 28 januari deelden Engelien Heinen en Karin Bodewits boompjes uit om nog meer biodiversiteit in je tuin te krijgen. De uitgedeelde boompjes kwamen allemaal uit het bos in Wolfheze, geoogst door vrijwilligers van Meerbomen.nu. Lokaler kan niet, zou je zeggen. Karin Bodewits heeft 50 boompjes van deze boompjes opgehaald: vlier, vuilboom, lijsterbes en kardinaalsmuts.
Lijsterbessen bijvoorbeeld zijn niet alleen sierlijke bomen, maar ze spelen ook een cruciale rol in het bevorderen van biodiversiteit. Hun bloemen trekken bijen en vlinders aan, terwijl vogels dol zijn op de bessen. Oftewel, het is als een all-you-can-eat buffet voor onze gevleugelde vrienden. De wortels van de lijsterbes helpen de bodemstructuur te verbeteren en voorkomen erosie.

Zo’n 16 buurtbewoners zijn in de Rosande Gaerd één of meerdere boompjes komen halen en hebben hun tuin ermee verrijkt. Voor wie het planten lastig vond werd daarbij praktische hulp geboden.

De resterende boompjes hebben Karin en Engelien in de wijk geplant.

Mocht je ook interesse hebben in deze boompjes: op https://meerbomen.nu. kun je zien waar kosteloos boompjes te halen zijn of kun je je aanmelden een keer mee te helpen oogsten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.