Crowdfunding bloembermen geslaagd!

Met de crowdfundingactie ‘B(l)ij in je wijk’ is 1523 euro opgehaald. Dit is bijna twee keer zoveel als het streefbedrag van 800 euro. Dit betekent dat we dit najaar drie bloembermen kunnen realiseren en de Rosande Gaerd onder andere een schapenhek en bloembollen kan aanschaffen.

Vanaf de start van de campagne eind april werd er gul gedoneerd. Dankzij het netwerk van lopers van de sponsorloop werd het streefbedrag in het weekend van 30 en 31 mei bereikt. Vervolgens deed de provincie Gelderland er nog een flinke schep bovenop door 60% van het streefbedrag te doneren.

Dankzij de crowdfunding campagne kunnen Groene SteK en Rosande Gaerd dit jaar dus hun doelen realiseren. En – minstens even belangrijk – hun activiteiten zijn weer eens goed onder de aandacht gebracht, wat leidt tot extra betrokkenheid. Ook was het gezellig om elkaar in het weekend van de sponsorloop in de Rosande Gaerd te ontmoeten.

Het extra geld dat we nu hebben verzameld, zullen we ook besteden aan het bevorderen van de biodiversiteit in de wijk. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van een extra bloemberm op termijn.

Op 11 oktober gaat de Groene SteK aan de slag om de bloembermen aan te leggen. Voor de locatie bij het speeltuintje aan Stenenkruis zoeken we nog een coördinator die omwonenden optrommelt om aan de slag te gaan. We maken er een gezellig dag van. Doe je ook mee? Meld je dan alvast aan via info@duurzamestek.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.