Bloembermen stand van zaken

Een jaar geleden heeft Duurzame SteK samen met buurtbewoners enkele grasveldjes veranderd in bloemperken. Hierdoor hebben bijen, vlinders en andere insecten meer voedsel en schuilgelegenheid in onze wijk. Geholpen door de regelmatige regen is het zaad goed opgekomen en hebben een aantal planten mooi gebloeid.

We zijn daar heel blij mee. Want we waren gewaarschuwd er het eerste jaar nog niet te veel van te verwachten. Het 2e en 3e jaar komt het pas echt goed op. Bloemen die we erin gezien hebben zijn bijvoorbeeld margrieten, slangenkruid, duizendblad, koekoeksbloem, havikskruid en hazenpootje. De foto hierboven laat de bloemen bij het kruispunt van Van Spaenweg-Prins Bernardweg-Julianaweg in juni zien.  

Het is je misschien al opgevallen: inmiddels hebben we een deel van de bloembermen gemaaid. Dat doen we om de bodem te verschralen, want te veel voedingsstoffen leidt tot verruiging en vergrassing en de bloemen verdwijnen dan. Het tweede deel maaien we binnenkort. Door dit in gedeelten te doen hebben de insecten kans zich te verplaatsen. 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.