Warmtewandeling

De dagen en nachten worden kouder, de gasprijs is hoger dan deze ooit is geweest, en daarom is er reden genoeg om te ontdekken waar de opgewekte warmte het huis uit verdwijnt.

Met warmtebeelden wordt met kleuren helder waar de warmtelekken in de woning zich bevinden.

Wij kunnen deze thermische opnames nu aanbieden, in samenwerking met het ELMG (Energie Loket Midden Gelderland, https://www.elmg.nl/). Eén van de vrijwilligers, die is opgeleid in het maken van warmte-opnames, maakt de foto’s van de buitenkant van uw woning. De deelnemers aan deze wandeling betalen hier geen kosten voor.

Voor deze opnames moet het buiten maximaal 4 graden zijn, en moet uw woning goed warm zijn, zodat er een flink temperatuurverschil is tussen binnen en buiten. De komende periode komen er ongetwijfeld goede dagen om de opnames te maken. De opnames zullen gemaakt worden ’s ochtends vroeg (tussen 7.00 en 8.30) of aan het begin van de avond (vanaf 19.00 uur) en nemen per woning ongeveer 20 minuten in beslag.

De bedoeling is om met enkele buurtgenoten gedurende wandeling samen de warmtebeelden van verschillende woningen op de camera te bekijken. Achteraf krijgt ieder de foto’s van de eigen woning met korte toelichting toegestuurd.

In de afgelopen winterperioden hebben we de opnames al bij 33 woningen in onze wijk gemaakt. De corona-maatregelen maakten het toen lastig om dit groepsgewijs op te pakken; ook nu zullen we uiteraard indachtig de corona-voorwaarden handelen.

Zodra wij een lijst van belangstellenden hebben en de weersvooruitzichten gunstig zijn, zullen we een planning maken en samen met u bekijken welke momenten u schikt.

Heeft u hiervoor belangstelling, dan kunt u dat laten weten via email workshops@duurzamestek.nl. Het mooiste is natuurlijk als u zich gezamenlijk met enkele buren aanmeldt. Wij zorgen dan dat u op de lijst komt te staan en nemen met u contact op wanneer wij de organisatie rond hebben en de temperaturen laag genoeg zijn. 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.