W7 – Duurzame energieopwekking: zonne- en PVT-panelen en zonneboilers

Aanmelding workshops en lezingen
We gebruiken uw gegevens uitsluitend voor de lezingen/workshops en delen deze niet buiten Duurzame SteK.

 

Terugblik

De zon biedt ons een oneindige hoeveelheid energie. Die kunnen we op verschillende manieren benutten. In de workshop werden verschillende methoden en technieken voor opwekking van energie gepresenteerd, zowel voor de productie van elektriciteit als voor warmte en soms tegelijkertijd. De verschillende technische uitvoeringsvormen van PV- & PVT-panelen en zonneboilers kwamen aan de orde.
Ook de mogelijkheden om te participeren in in zon- en windprojecten werden (kort) besproken.

Nico Mulders van het Oosterbeekse bedrijf Copernico Zonne-energie en Peter Vriezen van Duurzame SteK verzorgden deze workshop.

Opnames en presentatie

Meer informatie

Zonnepanelen worden aangesloten op het net van de netbeheerder. Op deze pagina is méér te lezen over aanmelden van de panelen, de toegestane omvormers en enkele nuttige ’tips en tricks’  voor consumenten en installateurs.

In de workshop ging het vooral over wat er nú allemaal mogelijk is. TNO doet veel onderzoek naar de toekomst van zonne-energie en publiceert daar veel over. Bijvoorbeeld in dit z.g. ‘white paper‘, waar het ook gaat om de landschappelijke en ecologische waarden van zonne-energie.

En voor wie geïnteresseerd is in apparatuur voor zonne-energie: een grote collectie is te vinden in de productzoeker van branche-vereniging Holland Solar.

Agenda