Aanmelding workshops en lezingen
We gebruiken uw gegevens uitsluitend voor de lezingen/workshops en delen deze niet buiten Duurzame SteK.

Vierbeek College

Wijnand van Arnhemweg 1
Als de maatregelen het toestaan, zal er ook een mogelijkheid zijn de workshop fysiek bij te wonen. Dat zullen wij melden op de site.

Terugblik

Peter Vriezen en Paul Domen  van Duurzame SteK hebben een energiecoach-opleiding gevolgd. Daarin is veel aandacht geweest voor mogelijkheden voor beperking van het elektriciteitsverbruik.  Zij delen graag hun kennis, en willen de bezoekers inspireren om hiermee zelf thuis aan de slag te gaan.

De eerste in een serie van drie, over apparatuur en installaties in huis ging over het beperking van het elektriciteitsverbruik. Vragen die aan de orde kwamen:  hoeveel elektriciteit verbruik je totaal in je huis en hoeveel verbruiken de apparaten die je in huis hebt? hoe kom je dat te weten? hoeveel kost dat dan? en hoe zorg je dat je hier aandacht voor hebt en blijft houden?

Interessante vragen waarmee buurtgenoot Peter Vriezen ons op weg heeft geholpen.

Er kunnen dit voorjaar materialen ter beschikking worden gesteld, gefinancierd vanuit de z.g. landelijke RRE-subsidie voor ‘kleine energiebeperkende maatregelen’  en desgewenst ook hulp bij installatie. Na afronding van workshop 6 volgt nadere informatie over de aanschaf van energieverbruiksmeters.

Zie hieronder de opname van deze workshop.

Video afspelen

Info om terug te lezen

De presentatie van deze workshop is hieronder te bekijken.

 

Een zeer uitgebreid overzicht van besparingsmogelijkheden is te vinden in dit document op de website Kostenscan. De hier aangegeven besparingen zijn gebaseerd op de gegevens van www.milieucentraal.nl.

Het energielabel is per 1 maart 2021 vernieuwd. Niet meer A+, A++ en A+++, maar een systeem dat loopt van A t/m G. Een toelichting hierop vind je in dit artikel in de Volkskrant. En mocht je hier méér over willen weten: Milieucentraal beheert hiervoor de website www.energielabel.nl