Tips om te besparen

Tips

Ieders situatie is anders, waardoor sommige tips niet
praktisch kunnen zijn en andere juist wel. Wil je stappen maken met besparing dan is het het makkelijkst als je iets doet wat makkelijk uitvoerbaar is. En dat kun je langzamerhand uitbouwen.

Water besparen:

Als je warm water tapt komt er in sommige huizen eerst een aantal liters koud water. Het is zonde die in het riool te laten stromen. Vang dit water op en gebruik het om de tuinplanten 's zomers water te geven of gebruik dit water voor het doorspoelen van de wc. Hetzelfde kun je doen met het waswater van fruit, groente en aardappels.

Sproeien

Gras is heel sterk. Afgelopen zomer hebben we gezien dat geel geworden gras bij regen vanzelf weer groen wordt. Sproeien is daarom jammer van het water. Als je toch echt wilt sproeien doe dat dan 's avonds. De zon heeft dan geen kracht meer en het sproeiwater verdampt dan niet meteen.

Douchen

Een veelgehoorde: Douche korter, maximaal 5 minuten. Een dagje douchen overslaan levert nog veel meer besparing op. Laat de kraan niet lopen bij het tandenpoetsen.

Zuinig met energie

Gebruik overdag elektriciteit in plaats van gas: gebruik een waterkoker voor je theewater, of als je soep maakt in plaats van met gas met de waterkoker water verwarmen.

Minder afval

Als je fruit koopt bij de supermarkt, neem dat los mee in plaats van in een plastic zak. Als je dat lastig vind dan kun je ook het zakje van de vorige keer meenemen en opnieuw gebruiken. Mocht je in een groentewinkel papieren zakken krijgen, dan kun je die bewaren en los fruit daar thuis weer in doen tegen uitdrogen. Heb je toch een plastic tasje nodig dan kun je deze misschien als afvalzak in een afvalemmer gebruiken.

Coffeecups

Coffeecups gaan na gebruik in de grijze afvalbak. Peeze maakt koffiecups die in de groene bak mogen.

Hoe je een regenwaterzuil van 400 liter plaatst

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.