Struikrovers in Oosterbeek

Hoe planten bij een slooppand in Oosterbeek een nieuwe plek kregen in onze wijk.

Op de Utrechtseweg naast de Bernulphuskerk staat een inmiddels leegstaand bejaardenhuis. Ik zag begin mei dat ze het aan het slopen waren en ik stapte dapper de hekken binnen om te vragen wat ze met al die nog goede producten gingen doen. (bedden, zonneschermen, banken etc). Helaas was het niet gelukt om daar nieuwe eigenaren voor te vinden, dus werd het als afval gescheiden gesorteerd. Te laat.

De planten in de tuin zouden ook vernietigd worden, maar daar mocht ik dan wel nog nieuwe eigenaren voor zoeken. Legaal struikroven. Snel trommelde ik iedereen op. Het lukte om met 5 vrouwen zoveel mogelijk plantjes, bollen en struikjes uit te graven en mee te nemen. We zijn heuse struikrovers. De plantjes hebben inmiddels in onze eigen tuin of andere tuinen in Stenenkruis een nieuw plekje gevonden. 6 lavendelstruiken zijn nu een natuurlijke afrastering bij het bloemenperk bij het speeltuintje. De bollen planten we in de herfst gedeeltelijk ook daar.
Wellicht mogen we in september, zodra de sloop van het gebouw weer doorgaat, de struiken redden: er staan prachtige grote Rhododendrons die we graag willen redden. Kom je dan helpen struikroven?

Etske Thie

Volgeladen met ‘geroofde’ plantjes.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.