UPDATE januari 2022

“Gratis advies door een in te schakelen expert”. Met deze oproep startte onze laatste actie in het kader van de RRE-subsidie. En daar is door de buurt goed op gereageerd. We hebben enkele vragen ontvangen die door onze eigen energiecoaches konden worden beantwoord, maar ook 14 die specialistisch genoeg waren om een specialist in te huren voor een kort advies. Deze hadden betrekking op heel verschillende gebieden: isolatieproblemen (vloer, serre, dak, kelder en voordeurpartij), vochtproblemen, koudebrug balkonvloer, hybride of all-electric warmtepomp, spouwisolatie bij geschilderde buitenmuur, optimalisatie lucht/lucht warmtepomp, optimale regeling complex verwarmingssysteem, 2nd opinion problemen met balansventilatie.
We kregen goede reacties van de bewoners en uiteraard was dit ook voor ons zeer leerzaam.

De actie is inmiddels beëindigd.

—–

WAAR GING DE ACTIE OVER? HIERONDER DE ORIGINELE AANKONDIGING

Heeft u ook wel eens gedacht: ‘dit aspect van de verduurzaming van mijn huis kan ik niet overzien, daar zou ik professioneel advies van een deskundige over moeten vragen’?

En komt dat er bij u ook maar steeds niet van? Lees dan verder!

Kleine maatregelen hebt u ook vast wel genomen: tochtstrips geplakt, gloeilampen vervangen, en dat soort zaken. En misschien hebt u zaken als isolatieglas, isolatie van de spouw en een energiezuinige ketel ook al geregeld?

Maar er zijn vaak ook specifieke vragen waar je mee zit, en waar je graag een deskundige over zou willen raadplegen. Iemand die veel ervaring heeft met verduurzaming van woningen. Dat kunnen bouwkundige vragen zijn (kozijnen, glas, muren, dak, isolatie, voorkomen van vochtproblemen), of vragen gericht op de installaties (verwarming, ventilatie) of verminderen van het energieverbruik.

Enkele voorbeelden uit onze eigen wijk:

  • welke isolatie kun je het beste toepassen boven het plafond bij een uitbouw van de woonkamer onder een bestaande zinken dakafdekking?
  • hoe moet ik een kelder ventileren als ik zelf wil gaan isoleren en condensvorming wil  vermijden? en als de kelder lekt: wat moet ik dan eerst aanpakken?
  • hoe kun je het beste een daklicht isoleren wanneer je deze gaat vernieuwen?

Tot het eind van het jaar kan Duurzame SteK voor u bemiddelen bij het vinden, inhuren en betalen van de juiste deskundige om u te adviseren.

 Hoe gaat dat in zijn werk?

1.  U stuurt uiterlijk donderdag 25 november een mail aan expertadvies@duurzamestek.nl  met uw vraag en uw contactgegevens (mail en telefoonnummer).

2.  Eén van onze energiecoaches neemt met u contact op, gaat met u de vraagstelling zo helder mogelijk krijgen en samen gaat u na welke expert dit het beste op kan pakken. Een advies van een uur zal doorgaans voor u – zolang er nog subsidie is – geen kosten met zich mee brengen.
Wanneer u zelf al een expert op het oog hebt: des te beter.

3.  Wij maken een afspraak met de expert en zorgen dat hij of zij met u in contact komt. In overleg met u spreken wij af hoe een eventuele eigen bijdrage verrekend wordt.

4.  Alles wordt nog dit jaar afgehandeld.

Elk probleem is anders, dus eventueel kunnen we dit ook op maat afhandelen. Bijvoorbeeld wanneer u samen met enkele buren een probleem bij de kop wil pakken wat meer kost dan één uur.

Let op:  wees er op tijd bij! Onze subsidiepot is beperkt.

Mail ons uw probleem en situatie uiterlijk donderdag 25 november a.s. op expertadvies@duurzamestek.nl. Na ontvangst en inventarisatie van alle verzoeken maken wij afspraken met u en met de experts.

We zijn benieuwd en denken graag met u mee!
Energiecoaches van Duurzame SteK
Christian Adler, Paul Domen en Peter Vriezen

Geverifieerd door MonsterInsights