Elektrische deelauto OnzeAuto

Op 25 augustus, komende donderdag dus, is om 19.30 uur bij Zalencentrum Lebret de feestelijke ingebruikname van Oosterbeeks eerste elektrische deelauto. Een initiatief van de wijk Talud met medewerking van Duurzame SteK.

Met OnzeAuto ervaar je de voordelen van rijden in een elektrische auto zonder de lasten van een eigen auto. Autodelen kan een stuk voordeliger uitpakken dan het bezit van een eigen (tweede) auto, vooral als die eigen auto een groot deel van de tijd stilstaat en/of onzuinig is. Hoe meer mensen een auto delen en een eigen (tweede) auto van de hand doen, hoe minder blik in de straat. En door een elektrische auto te delen, draag je ook bij aan het verminderen van CO2-uitstoot.

Er zijn verschillende abonnementen waarmee je kunt meedoen met dit deelinitiatief. Je kiest gewoon wat het beste bij jou past. Hoe hoger het abonnement (in feite een rijtegoed), hoe vaker en verder je elke maand kunt rijden en hoe lager jouw uurkosten. Huisgenoten doen mee op het rijtegoed van de hoofdgebruiker. Rijtegoed dat in een maand overblijft, neem je mee naar de volgende maand (tot maximaal 3 maanden).

Momenteel staat er een gloednieuwe Kia e-Niro klaar voor wie meedoet aan OnzeAuto Oosterbeek. Er zijn nu acht deelnemers. Met nog een paar autodelers erbij plaatst OnzeAuto er een tweede elektrische auto bij, op een handige plek in het dorp.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.