Forum

Update vanuit Warme...
 
Meldingen
Alles wissen

Draag ook uw steentje bij en kom in contact met andere actievelingen in de buurt.

Update vanuit Warme SteK december 2019

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,533 Bekeken
(@hendrik)
Lid Admin
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 9
Topic starter  
  • Volgend jaar zullen de wijkinitiatieven betrokken worden bij de uitvoering van de subsidieregeling voor huiseigenaren. Een mooie uitdaging om te ontdekken hoe gemeente en wijkinitiatieven kunnen samenwerken; een goede projectcoördinatie zal wenselijk zijn om zo’n nieuwe samenwerking goed te laten functioneren, zeker omdat alle activiteiten in 2020 uitgevoerd moeten zijn. In ieder geval willenvan Warme SteK Peter, Erik, Hendrik en Leen meedoen/meedenken. Er zit ook een sociale component in, door woningeigenaren te stimuleren met elkaar in gesprek te gaan over energiemaatregelen. Dus er komt wellicht ook het nodige georganiseer op ons af, en misschien dat er nog wel een appèl komt aan de groep actievelingen.
  • In het Arnhemse wordt flink gestudeerd op (aardgasloze) warmtevoorzieningen in aanpalende wijken aan de andere kant van de spoorlijn: Lombok / Heijenoord / Klingelbeek – nieuwbouwplan De Hes. We gaan informeren naar mogelijkheden om ook onze wijk te betrekken bij deze onderzoeken. Binnen Warme SteK zijn er inmiddels ook ideeën hierover en het zou mooi zijn als die daarin meegenomen kunnen worden.
  • Heveadorp is inmiddels Wijk vd Toekomst (een initiatief van het Gelders EnergieAkkoord met als doel: de wijk van het aardgas af). Wij zouden dat volgend jaar ook kunnen gaan worden. Ook de gemeente zoekt nog naar andere wijken die Wijk van de Toekomst zouden willen worden.
    Deze status geeft support (financieel, kennis) bij het ontwikkelen van plannen om de wijk aardgasvrij te maken. Het lijkt ons wel een grote stap, omdat er veel op ons als vrijwilligers af komt, maar oriëntatie is natuurlijk prima.
    De organisatie wil graag dat de energie-aspecten worden verbonden met andere ontwikkelingen (groen, sociaal) die spelen in de wijk en dat zou bij ons wel mogelijk zijn. Om te zien hoe andere wijken dat aanpakken: https://www.wijkvandetoekomst.nu/wijken/

   
Citeren
Deel: