Duurzame SteK samenwerken aan een duurzame en leefbare wijk Stenenkruis
Dinsdag a.s. in Vierbeekcollege Workshop 11 - Zonnestroom in je huis-accu

Beste ,


Komende dinsdagavond organiseren wij de tweede in een serie van drie workshops in september.

Tijdens onze serie workshops aan het begin van dit jaar hebben we ook aandacht besteed aan het opwekken van energie voor het eigen huis: elektriciteit met zonnepanelen en warmte met een zonneboiler, PVT-panelen of met een warmtepomp. In de praktijk produceer je die energie vaak op andere tijdstippen dan je deze eigenlijk zou willen gebruiken. Elektriciteit die je zelf maakt lever je dan aan het net, maar die zou je om verschillende redenen zelf willen gebruiken.

En daar komt opslag om de hoek kijken. In Nederland gebeurt dat nog nauwelijks, maar in Duitsland hebben inmiddels meer dan 200.000 huishoudens een accu in huis. Is dat ons voorland?

Bent u geïnteresseerd in hoe dat dan werkt, zo'n accu in huis?
Daar komen de ervaringen van buurtgenoot Han van Reekum dan goed van pas. Sinds enkele jaren heeft Han een accu in huis, die de stroom opslaat van zijn eigen zonnepanelen. Hoe werkt dat dan precies? Gaat dat gewoon vanzelf? En waarom zou je dat nu of in de toekomst willen doen? Han is graag bereid om zijn ervaringen te delen en hierover in gesprek te gaan met ge├»nteresseerden. 

Komende dinsdagavond 21 september om 20:00 uur in Vierbeekcollege, Wijnand van Arnhemweg 1
Workshop 11 - Zonnestroom in je huis-accu. 

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Schrijf u dan in op onze website, op deze pagina.
Werkgroep Lezingen/Workshops van Duurzame SteK (Erik Deliege, Esther Huitema, Hendrik Postma, Leen van Doorn, Paul Domen en Peter Vriezen)

Facebook
Wijzig je gegevens    |    Bekijk deze nieuwsbrief online