Duurzame SteK samenwerken aan een duurzame en leefbare wijk Stenenkruis
Nieuwsbrief mei 2020 van wijkinitiatief {blog_title}

Beste buurtbewoners,

Het is na een lange periode van stilte weer tijd voor een nieuwsbrief,  zo meenden wij. Want hoewel we de SteKjesmarkt van begin mei hebben moeten afblazen zitten we niet stil. Op 30 mei is er een sponsorloop georganiseerd voor de aanleg van bloemenbermen in onze wijk. Daarnaast wordt er een enquête voorbereid om van bewoners in onze wijk te horen hoe zij over duurzaamheid van de wijk en eigen huis denken. 

De nieuwsbrief bevat vooral verwijzingen naar een selectie van artikelen op onze website.  Check voor meer nieuws en achtergronden onze website.
Ook jouw nieuws is daar overigens altijd welkom, via info@duurzamestek.nl

18/05/2020
Crowdfunding 'B(l)ij in je wijk' van start
De crowdfunding campagne van Duurzame SteK en buurtboomgaard Rosande Gaerd voor de bijen in onze wijk is van start gegaan. In totaal willen we […]
Lees meer...

 

Oproep: zet jij graag de bloemetjes buiten?

En vind je het leuk je eigen wijk beter te leren kennen? Wij zoeken iemand DIE HET INZAAIEN EN ONDERHOUD van de bloemenberm BIJ DE SPEELTUIN aan het Stenenkruis WIL COÖRDINEREN. Dit betekent een groepje omwonenden met gereedschappen optrommelen om dit in oktober dit aan te gaan leggen.

Duurzame SteK zorgt voor het zaad en de kennis. De aanleg vindt plaats in oktober tegelijk met de andere 2 plekken (het grasveld op de Van Spaenweg, de kruising van Prins Bernardweg met Van Spaenweg/Julianaweg) in de wijk. Hiervoor hebben we al vrijwilligers. Ook houd je in de gaten of er gemaaid moet worden en organiseert dit (maximaal 2x per jaar).  Door het beplanten van grasstroken en bermen met bloemen zorgen we voor meer biodiversiteit in de wijk.

Meer info is op te vragen bij Marianne Firet via info@duurzamestek.nl.

Bij de speeltuin zou het er zo uit kunnen gaan zien.

Vóór en ná:
NB: foto's niet te zien op de smartphone? bekijk de nieuwsbrief dan op de computer.


Ook op het gebied van duurzame mobiliteit gebeurt er het e.e.a.: klein, met betrokkenheid van de jongste generatie, maar daarom nog niet minder waardevol!

18/05/2020
Eerste deelauto een feit!
Op 17 mei vond er een bijzondere overdracht plaats tussen twee Duurzame SteK actievelingen: Jacqueline overhandigde haar tweede autosleutel aan Reinder. De twee […]
Lees meer...

Naast Duurzame SteK zijn er meerdere duurzame-wijkinitiatieven in onze gemeente. Tijdens een Raadsontmoeting presenteerden zij zich.

06/03/2020
Raadsontmoeting met wijkinitiatieven
De vijf duurzame-wijkinitiatieven in onze gemeente gingen op 3 maart j.l. in gesprek met raadsleden van alle politieke partijen tijdens een z.g. raadsontmoeting. […]
Lees meer...

Juist de zomerperiode kan een goede tijd zijn om na te denken over een duurzame warmtevoorziening van je woning; een helder stappenplan kan daar goed bij helpen. 

06/01/2020
Warmtehuishouding van je woning - een stappenplan
Waar moet je op letten, wanneer je de verwarming van je woning wilt verduurzamen? Op de site van Duurzaam Craneveer (wijkinitiatief Arnhem-Noord) staat […]
Lees meer...

Ook vanuit Duurzame SteK kunnen woningbezitters het nodige verwachten. We leiden energiecoaches op en gaan door middel van een enquête behoeften/wensen inventariseren.  Ook bieden we ondersteuning aan bij kleine maatregelen en gaan aan de slag met  maatwerkadviezen. Hierover hoor je binnenkort méér van ons.
Nu al benieuwd? Stel je vragen aan info@duurzamestek.nl 

Wijzig je gegevens    |    Bekijk deze nieuwsbrief online