Duurzame SteK samenwerken aan een duurzame en leefbare wijk Stenenkruis
Dinsdag a.s. Workshop 7 - Zonne-energie: PV, PVT en zonneboilers

Beste ,

Onze serie praktische workshops, die u helpen bij de verduurzaming van uw huis, is een goed eind onderweg. Hieronder vindt u de aankondiging van de volgende workshop, komende dinsdagavond, over duurzame energie-opwekking: zonnepanelen, PVT, zonneboilers.
Maar eerst even aandacht voor het volgende.

Doe je ook mee? Klimaatmars op 14 maart - ook in Arnhem
In heel Nederland zijn klimaatcoalities opgericht, die in 30 steden de Klimaatmars 2021 organiseren. In Arnhem op 14 maart om 14.00 uur op […]
Lees meer...
Meters 1
Korting op energiemeters
Wij zorgen voor 80 % korting bij aanschaf van energieverbruikmeters.

Meer weten over energiemeters bestellen

De laatste workshop heeft Paul Domen toegelicht welke meters geschikt zijn om je energieverbruik te meten. We kunnen alle inwoners van de wijk Stenenkruis (uit de landelijke RRE-subsidie) in de maand maart een korting van maar liefst 80% aanbieden op de aanschaf van meters en meetsystemen (tot max. € 80). Interesse? Nog vragen of advies? Weten hoe het werkt? Klik hierboven op 'Meer weten over energiemeters bestellen'. 

En nu verder over de workshops.

Onze serie praktische workshops, die u helpen bij de verduurzaming van uw huis, is flink op stoom gekomen; volgende week dinsdag workshop 7, over zonne-energie.

Na enkele workshops over het bouwkundige deel van de woning zijn we verder gegaan met drie workshops over elektriciteit en gas in huis. Elektriciteitsbeperking, Besparen op het gasverbruik en Meten van energieverbruik waren de onderwerpen van de workshops die heel goed werden bezocht. Mooi was dat we nu ook veel kennis over energiemeters in de wijk hebben en dat we tijdens de laatste workshop ook de kortingsactie (zie hierboven) konden aankondigen.
Van alle workshops staan de presentaties en opnames op onze site. 

Komende dinsdagavond 9  maart om 20:00 uur
Workshop 7 - Zonne-energie: PV, PVT en zonneboilers

Verschillende methoden en technieken voor elektriciteit- en warmteopwekking worden gepresenteerd.
In de eerste plaats de bekende PV-panelen, waarmee stroom wordt opgewekt. Daarnaast ook PVT-panelen, waarmee niet alleen stroom, maar ook het hele jaar door (!) warmte wordt geproduceerd, die via een warmtepomp zoregen voro verwarming en warm water in huis. Tenslotte komen ook zonneboilers aan de orde, waarmee warmte voor warm water wordt gemaakt.

Ook de mogelijkheden om te participeren in in zon- en windprojecten worden (kort) besproken.

Nico Mulders van het Oosterbeekse bedrijf Copernico Zonne-energie en Peter Vriezen van Duurzame SteK verzorgen deze workshop.

Wilt u hier goed over bijgepraat worden? Schrijf u dan in op onze website, op deze pagina.
Kort vóór de lezing sturen wij u een linkje met inlog-gegevens en handleiding.

Werkgroep Lezingen/Workshops van Duurzame SteK (Erik Deliege, Esther Huitema, Hendrik Postma, Paul Domen en Peter Vriezen)

 Het volledige programma is als volgt:

Facebook
Wijzig je gegevens    |    Bekijk deze nieuwsbrief online